Taky máte chuť na něco sladkého a zároveň nechcete moc hřešit? Mám pro vás tip na rychlé barevné muffiny plné proteinu, oříšků a ovoce. Můžete si je dát s chutí a bez výčitek. Co třeba ke kafíčku nebo na snídani, na lehkou svačinu? 😉 Tento recept vznikl velice spontánně. Aneb když nemáte vločky, použijte rýži. Zároveň ale tak vznikla bezlepková varianta dezertu 😉
Ingredience:
- 1 hrnek rýžové mouky (klasická rýže rozmixovaná na mouku)
- 3 vejce
- 2 odměrky proteinu, já dala příchuť cookies-cream
- 1 hrnek vody
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce arašídového másla
- 1/2 hrnku mletých vlašských i jiných ořechů
- 1/2 hrnku sušeného ovoce, já dala goji a datle
- 1 malý banán, rozmačkaný vidličkou
Na ozdobu:
- Řecký jogurt borůvka (Milko), polotučný tvaroh (pro sladší variantu lze „přisladit“ proteinem, javorovým/agávovým sirupem)
- Čerstvé maliny, borůvky, M&M’s bonbony (nefitness ozdoba :-).
- Navrch můžete dát cokoliv jiného např. kousky ořechů, kvalitní hořké čokolády nebo jen posypat skořicí.
Postup:
- Ingredience smíchat a upéct ve formě na muffiny (vykládám košíčky na pečení) a v předehřáté troubě na 150°C péct asi 15 minut.
- Vyndat a navrch dát lžíci tvarohu/jogurtu a ozdobit ovocem.
- Vložit zpět do trouby na 3 minuty (pozor lentilky se mohou začít roztékat).
- Necháme zchladnout a opatrně vyjmeme jednotlivé kusy z plechu.
Dobrou chuť 😉